ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών. Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου ισχυρίζονται πως αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Στην περίπτωση του ασθενούς που δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια, γίνεται στα χέρια.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της ρεφλεξολογίας θα σας κάνουν χαλαρούς, ήρεμους και αναζωογονημένους. Θα σας δώσουν μια γενική αίσθηση ευεξίας και θα ενθαρρύνουν την απελευθέρωση των τοξινών και των ακαθαρσιών από το σώμα. Θα βελτιώσουν επίσης την κυκλοφορία στο σώμα και θα ανακουφίσουν την ένταση που προκαλείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος.

Πώς μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει;

Αυτή η ολιστική θεραπεία δρα προληπτικά, αλλά μπορεί να ανακουφίσει και να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις, όπως:

* αϋπνία

* υψηλή αρτηριακή πίεση

* ημικρανίες και πονοκεφάλους χρόνιας ιγμορίτιδας

* ορμονικές διαταραχές και συμπτώματα της εγκυμοσύνης

* διαταραχές του πεπτικού συστήματος

* πόνο του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων και του αυχένα

* στρες και ένταση

* συμπτώματα της αρθρίτιδας

* υπογονιμότητα

Η ρεφλεξολογία δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα υποκατάστατο της ιατρικής θεραπείας. Ωστόσο, ενθαρρύνοντας την ισορροπία στο σώμα μπορεί να βελτιώσετε την υγεία. Η ρεφλεξολογία μπορεί να εφαρμοστεί με άλλους τύπους συμπληρωματικών θεραπειών, όπως ο βελονισμός και το μασάζ.