Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι η πιο αγνή, η πιο απλή και η πιο αποτελεσματική τεχνική διαλογισμού που ο κόσμος έχει γνωρίσει.

Είναι η πιο καθαρή τεχνική υπέρβασης, της εμπειρίας της πιο απλής, της πιο ισχυρής κατάστασης της ανθρώπινης επίγνωσης, απαλλαγμένη από κάθε έλεγχο του νου ή της διαδικασίας της σκέψης.

Ο Υ.Δ. επιτρέπει φυσικά στον νου να ηρεμήσει και να στραφεί προς τα μέσα του, ώσπου να υπερβεί την σκέψη και να φτάσει στο πιο σιωπηλό και γαλήνιο επίπεδο της συνειδητότητας: τον εσωτερικό σας Εαυτό.

Η τεχνική του Υ.Δ.
Ο Υπερβατικός Διαλογισμός: Μία απλή νοητική τεχνική

Οποιοσδήποτε μπορεί να ασκήσει τον Υπερβατικό Διαλογισμό.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μία απλή νοητική τεχνική, που παρέχει μία μοναδική ξεκούραση στο νου και στο σώμα. Η τεχνική επιτρέπει στη δραστηριότητα του νου να ηρεμήσει με φυσικό τρόπο, και τελικά να ηρεμήσει εντελώς, αλλά και να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση. Αυτό επιτρέπει στο στρες και την κούραση να διαλυθούν φυσικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο άνθρωπος αποκτά περισσότερη ενέργεια, διαύγεια στο νου και απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή.
που παίρνει μόνο 20 λεπτά

Ο Υπερβατικός ασκείται για μόνο 20 λεπτά, 2 φορές την ημέρα, ενώ καθόμαστε άνετα με τα μάτια κλειστά. Μπορούμε να τον ασκήσουμε οπουδήποτε, ακόμα και μέσα στο τρένο καθώς ταξιδεύουμε. Οι άνθρωποι που τον ασκούν πολλές φορές λένε ότι η ενέργεια και η διαύγεια του νου που αποκτούν από τον Υπερβατικό Διαλογισμό τους βοηθάει να κερδίζουν χρόνο.
Θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε καλύτερα αμέσως

Τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την τακτική άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού είναι συσσωρευτικά, αλλά παρ’ όλα αυτά οι καινούριοι διαλογιζόμενοι συχνά παρατηρούν ότι φαίνονται και αισθάνονται καλύτερα σχεδόν αμέσως. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός δεν θα παρέμβει στις απόψεις και στα πιστεύω σου – είναι μία απλή νοητική τεχνική. Η τεχνική αυτή δεν είναι αντίθετη με καμία άποψη. Δεν αντιτίθεται με θρησκευτικές ή άλλες απόψεις. Ταυτόχρονα, πολλοί ανθρωποι ανακαλύπτουν ότι ο τακτικός διαλογισμός τους παρέχει νοητική διαύγεια και οξυδέρκεια, για να πετύχουν τους υψηλότερους στόχους τους.

Πώς λειτουργεί ο Υπερβατικός Διαλογισμός;

Από τη στιγμή που ξυπνάμε, μέχρι τη στιγμή που πέφτουμε για ύπνο, ο νους είναι συνεχώς δραστήριος.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός επιτρέπει στον συνειδητό νου να βιώσει πιο ήσυχα επίπεδα, και τελικά να υπερβεί, δηλαδή να βρεθεί υπεράνω ακόμα και από την πιο εκλεπτισμένη σκέψη και να βιώσει την αγνή συνειδητότητα, την πηγή της σκέψης, το πεδίο της άπειρης δημιουργικότητας και ευφυΐας. Ο νους έρχεται σε μία κατάσταση βαθιάς ηρεμίας, αλλά και πλήρους εγρήγορσης. Και καθώς ο νους και το σώμα έρχονται σε αυτή την κατάσταση βαθιάς ξεκούρασης, ανανεώνονται και ξεκουράζονται βαθύτατα.

Βίωσε βαθιά ξεκούραση

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ο Υ.Δ. παράγει μία σημαντική αύξηση της βασικής αντίστασης του δέρματος, σε σύκριση με την ξεκούραση με τα μάτια κλειστά, πράγμα που δείχνει βαθιά χαλάρωση. Η βαθιά ξεκούραση και χαλάρωση επίσης φαίνονται από την μεγαλύτερη μείωση του ρυθμού της αναπνοής και τα επίπεδα της λατκόζης του πλάσματος.

Βελτιώστε την υγεία σας και την ικανότητα σας να αυτο-θεραπεύεστε

ο Υπερβατικός Διαλογισμός αναζωογονεί την εσωτερική ευφυΐα του σώματος και υποστηρίζει την φυσική ικανότητα του σώματος να αυτο-θεραπεύεται. Επιτρέποντας στον νου και στο σώμα να βιώσουν την ευφυΐα της φύσης βαθιά μέσα τους, ο Υ.Δ. επιφέρει θεαματικές αλλαγές σε όλες τις πλευρές της ζωής: στον νου, στο σώμα, στη συμπεριφορά και στην κοινωνία.

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός επιτρέπει στον νου με απλό, φυσικό τρόπο και χωρίς προσπάθεια, να υπερβεί τη σκέψη και να βιώσει μία κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης. Αυτή η βαθιά ανάπαυση της εμπειρίας της υπέρβασης ανανεώνει τον νου και το σώμα, που οδηγεί σε ένα ευρύ φάσμα απο οφέλη στην καθημερινή ζωή.

Πώς διαφέρει ο Υπερβατικός Διαλογισμός

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μοναδικός. Είναι ριζικά διαφορετικός από άλλα συστήματα διαλογισμού και χαλάρωσης. Μία πρόσφατη μελέτη για την εγκεφαλική δραστηριότητα στον διαλογισμό, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Consciousness and Cognition χωρίζει τους διαλογισμούς σε τρεις βασικές κατηγορίες: συγκέντρωση, ανοιχτή παρακολούθηση ή “mindfulness” και αυτόματης αυτο-υπέρβασης: μία νέα κατηγορία που εισήγαγαν οι συγγραφείς, για να περιγράψουν τον Υπερβατικό Διαλογισμό.
Οφέλη του Υ.Δ. στην υγεία
• Εσωτερική γαλήνη και ευτυχία
• Μείωση του στρες
• Δημιουργικότητα
• Φώτιση

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι η πιο εκτενώς επιστημονικά μελετημένη μέθοδος διαλογισμού. Τα οφέλη του για τον νου, το σώμα και τα συναισθήματα έχουν επιβεβαιωθεί από εκατοντάδες άρθρα αξιολογημένα από ειδικούς επιστήμονες (peer-reviewed).” Δρ.
Τζον Χάγκελιν, κβαντικός φυσικός

“Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι η μοναδική, απλή μέθοδος που αναζωογονεί το πιο βασικό επίπεδο της ζωής και, επομένως, είναι δυνατόν να εξυψώσει κάθε άτομο και κάθε κοινωνία στην πλήρη αξιοπρέπειά της.”
Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι.