Η Φ – ΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Φ

Το Φ είναι ένας αρμονικός πολυμορφικός Χώρος … που Μέτα – Μορφώνεται Συνέχεια..και βρίσκεται σε συνεχόμενη ροή… με ότι Λαμβάνει Χώρα στο Εδώ και Τώρα!… είναι Χώρο- Χρόνος για το Ευ ζην μας! Είναι ένα Ζωντανό περιβάλλον..που Μυρίζει Αρμονία, και Ισορροπία Θρέφεται και Θρέφει με Θετική Ενέργεια τους Ανθρώπους του!!

Το Φ είναι μια Μήτρα … που Εν καρπώνει… μέσα από την ένωση του Νου –Σώματος και Πνεύματος… το μεγαλούργημα μας .. την ίδια μας τη ζωή!

Το Φ είναι ένα Χωρά – Φι…… που σπέρνεται συνεχώς από αφοσιωμένους ,όμορφους και Ισορροπημένους Ανθρώπους… με σπόρια Αρετών και Αξιών… που θα μεγαλώσουν και θα γίνουν δέντρα Γερά και ευλύγιστα . Οι ρίζες καλά στην Γη… με δυνατό κορμό και ψηλά κλαδιά που φτάνουν σε μία Υψηλή Συνείδηση!

Το Φ είναι ένα σπίτι που μας ζεσταίνει..μας συνδέει με, ‘’Ψαγμένους’’ Ανθρώπους … το νου , το σώμα και τη Ψυχή μας και μας φέρνει κοντά με τον Αυθεντικό εαυτό μας.

Μας εν- θυμίζει συνεχώς μέσα από την ροή του..τις θαυμαστές μας ικανότητες και δυνάμεις και μας βάζει σε διαδικασίες αυτό – ρύθμισης… μας ξυπνάει διεργασίες Αυτό – Ίασης και Αυτό εξέλιξης καθώς μέσω της ανέλιξης του Κώδικά μας ,μας Εκλύει και μας ξεδιπλώνει πολύτιμες και ανεκδήλωτες Πτυχές του εαυτού μας .

Το Φ ρέει με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του σύγχρονου ανθρώπου, που θέλει να βάλει στο πρόγραμμα του και την Ζήση του! Αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς και Μεγαλώνει μέσα από την συσπείρωση και την ευκρασία των ανθρώπων.

Συστεγάζει και Συσπειρώνει ,υπέροχους ανθρώπους – Ειδικούς και με κοινό όραμα την Κοινοτική και Ομαδική Δράση που στοχεύει στην Έμπνευση και την Ώθηση των ανθρώπων να αναλάβουν τον Εαυτό τους, την Σωματική και Ψυχική τους Υγεία αλλά και το Ευ ζήν τους …μέσα από το έργο τους, την εκπαίδευση και τον καταλυτικό τους ρόλο.

Το Φ προσφέρει μια τεράστια γκάμα Δράσεων και Δραστηριοτήτων, που στοχεύουν στην κάλυψη μας – την καλλιέργεια μας –την Αυτογνωσία μας – την αυτό – Ανάπτυξη μας και Ενδυνάμωση μας!

Το Φ είναι ένας ‘’Μπουφές’’ από Τεχνολογίες Συνείδησης όπως … Συμβουλευτική, Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεία, Εκπαίδευση, Συνέδρια, Σεμινάρια Αυτό -ανάπτυξης, Εργαστήρια Αυτογνωσίας , Εναλλακτικές θεραπείες, Gatherings, Yoga, Διαλογισμός , Μουσικές Συναντήσεις, Θέατρο, Χορός, Πολεμικές Τέχνες , Floating Tank, Retreats στην Φύση και την Κοινοτική Ζωή!

Οι άνθρωποι του Φ, εργάζονται πάνω στην κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών που έχει ο σύγχρονος Άνθρωπος της πόλης.

Νους – Σώμα και Πνεύμα πάνε μαζί εδώ στο Φ, και όλες οι δραστηριότητες ,και οι Υπηρεσίες στοχεύουν στην Ένωση και την Αδιάσπαστη ύπαρξη τους..

Το Φ γεννήθηκε σε μία εποχή, όπου η Συμβουλευτική, η Ψυχοθεραπεία και οι Εναλλακτικές Θεραπείες έχουν την τιμητική τους γιατί χρειάζονται περισσότερο από ποτέ! Μετά από συνειδητοποίηση ότι ο Άνθρωπος αν δεν ζει αρμονικά με την φύση, με το νου, το σώμα ,το πνεύμα του και τους γύρω του χάνει την Ισορροπία του και νοσεί!

Έχει Π- ολλά που χωράνε στο Εδώ και Τώρα!

Μας Εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ενέργεια, καθώς βρίσκονται όλα σένα χώρο ‘μαζεμένα’ …και έτσι μειώνουμε τον χρόνο αναζήτησης και μεταφοράς στις διάφορες δραστηριότητες μας…. καθώς και δημιουργούμε μια κοινά συμφωνημένη πραγματικότητα ευκρασίας και ενσωματωμένης απόλαυσης, αφού στον Χώρο πολλοί άνθρωποι σε παράλληλο χρόνο ασχολούνται με το Ευ ζην τους…. Και αυτό πλέον γίνεται κάτι βασικό και φυσιολογικό… και σιγά- σιγά φεύγει από την σφαίρα της πολυτέλειας …όπως έχει καταντήσει να φαντάζει στις ημέρες μας.

Προσωπικό Σημείωμα

‘’Ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός από ποτέ… στην ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ευμάρειας του… αλλά συνάμα είναι και πιο απελπισμένος από ποτέ … το Stress κοινά συμφωνημένο ως Βεβαιότητα που ορίζει την καθημερινότητα μας… αποδυναμώνει το νευρικό και ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφήνει τον Άνθρωπο αποσωματωμένο … κουρασμένο, αποπροσανατολισμένο από το νόημα της ζωής του δίχως ενέργεια , χώρο και χρόνο για τον εαυτό του και την ζήση του! Τα προβλήματα ως συνέπεια αυτού του φαινομένου… τον ωθούν να ζητήσει και να δεχτεί βοήθεια από τους ειδικούς… αυτό μπορεί να προβεί πολύ επικίνδυνο λόγω ότι αποδυναμώνεται ο μηχανισμός αυτό θεραπείας καθώς η ‘βοήθεια ‘ενορχηστρώνεται από έξω και όχι από μέσα!

Η εξειδίκευση, η γνώση, η εκπαίδευση και η Σοφία κάποιων Ειδικών , Σαφώς παίζουν ένα καταλυτικό Ρόλο για την Υγεία μας, αλλά η Ενεργοποίηση του Μηχανισμού Αυτό – Ρύθμισης και Αυτό – Ίασης θα ορίσει την πορεία και τον τελικό προορισμό της.! Η ανάληψη της ευθύνης της Υγείας και της ευμάρειας μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζήση και την ποιότητα της ζωής μας.

Αυτό κάνουμε εδώ στο Φ ‘τσιγκλάμε ‘ κόσμο να ανακαλύψει την δύναμη του ,και μέσω της εργασίας του και της ασφάλειας και της στήριξης του πλαισίου να αλλάξει θέση απέναντι στο εαυτό του, στους γύρω του και την ζωή του! Και να την ζήσει όπως εκείνος την θέλει!

Η ομάδα του Φ προσφέρει μέσα από την ανεξάρτητη δραστηριοποίηση των μελών της αλλά και συλλογικά ως κοινή γραμμή, ολιστική προσέγγιση σε ότι χρειάζεται να καλλιεργηθεί και επιθυμεί να αναπτύξει ο άνθρωπος του σήμερα!

Με σεβασμό στην ψυχή και εκτίμηση στον πραγματικό εαυτό,

Βίβιαν Καραβάνου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, AntiTherapist, Tantra Υοga and Meditation Instructor , οραματίστρια και ιδρύτρια του Φ Space.