fbpx

Art of Relaxation – Art of Life Τέχνη Χαλάρωσης – Τέχνη ζωής

Η τέχνη της Χαλάρωσης … επωάζει μέσα στην ψυχή όλων μας… η τεχνολογία της χρειάζεται επανάληψη και πρακτική…. κάθε μέρα από λίγο …για να επαναπρογραμματιστεί το σύστημα μας… να κάνει RESET … να ενθυμηθεί να αφήνεται και να αφήνει …και πάλι… ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ… για να εκδηλωθεί η γνήσια φύση του. Για να εκφραστεί Ο Αληθινός εαυτός… που είναι Θεϊκά τέλειος! Μέσα από την τέχνη και τις τεχνολογίες της Χαλάρωσης ….Μαθαίνεις την τέχνη της ζωής… την επιστήμη του ευ ζην. Και μπορείς και απολαμβάνεις ενσωματωμένα το θαύμα της …Κάθε μέρα! Χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ γι΄ αυτό!

Χαλάρωση…. Ιερή… και την έχουμε Ξεπουλήσει… εμείς οι δυτικοί… και μαζί της και το αυτονόητο και βασικό δικαίωμα μας για Ζωή… δεν μιλάμε… για το δικαίωμα μας να την εορτάζουμε κάθε μέρα… κάτι που δεν ξέρουμε πλέον ότι έχουμε… χάθηκε στην ιστορία! στις γενιές της προηγούμενες… που υπήρχε γλέντι γνήσιο!
Χαλάρωση… την έχουμε οι περισσότεροι συνδέσει με Κάιρο και με ένα κάρο… συνθήκες και όρους… και την έχουμε ‘’συγ -χέσει ‘’…κάπου στο πρόγραμμα μας… κάπου διάσπαρτη στον χωροχρόνο μας… εκεί που απλά χάνεται…. Εκεί που σπαταλάτε η πολύτιμη ενέργεια της.!
Χαλάρωση για τον σύγχρονο δυτικό άνθρωπο / ειδή… τις περισσότερες φορές σημαίνει… ‘’ ‘’Χάσιμο Χώρου …Χρόνου… Ελέγχου… Χρημάτων … Σχέσεων… ‘’Ικανοποίησης Επίτευξης Στόχου’’.. ‘’για τους λίγους… τους τεμπέληδες…τους εκλεκτούς… και ποτέ ‘’αρκετή’’ για τους περισσότερους…
Χαλάρωση… για τους περισσότερους από εμάς… ’’πολυτέλεια’’ φαντάζει… και σαν χαπάκι την γυρεύουμε …με δόσεις… και όλο αυτό το αποκαλούμε ΖΩΗ…ΧΑΧΑΧΑ
Πάμε διακοπές …όσοι πάμε δηλαδή … γιατί πολλοί …ούτε ΔΙΑ – ΚΟΠΗ δεν κάνουμε… και παίρνουμε δόσεις ησυχίας… στάσης… ανάσας… θρέψης… Ίασης.. συνάντησης με τον Γνήσιο εαυτό μας… σύνδεσης γνήσιας με τους άλλους..δόσεις ζωής δηλαδή… και το λέμε ‘’άλλη ζωή’’… πέστε μου σας παρακαλώ… δεν έχετε αναρωτηθεί εσείς ποτέ … γιατί αυτή να είναι η ‘’άλλη ζωή’’ και να μην είναι ανάποδα τα πράγματα …ε??
ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΒΙΑ-ΖΟΥΜΕ τον εαυτό μας και τους άλλους… με μια πιπιλά στο στόμα… ‘’Τρέχω και δεν προλαβαίνω’’…. Και αμέσως βλέπεις το σώμα να σφίγγεται να μαγκώνει… σαν καθρέπτης της ψυχής που στριμώχνεται μέσα του!
ΒΑΖΟΥΜΕ πολλά χρήματα …για να Αγοράσουμε ΧΑΛΑΡΩΣΗ!
ΒΑΖΟΥΜΕ στο πρόγραμμά μας εκδρομές ..γυμναστική, Yoga, Διαλογισμό, Μασάζ…Ψυχοθεραπεία..εργαστήρια Χαλάρωσης …βόλτα με φίλους ..ΒΑΖΟΥΜΕ μέσα μας ναρκωτικά… τσιγάρα… αλκοόλ, αγχολυτικά και ένα κάρο τοξίνες από τους γύρω μας… καθώς θα κάνουμε παρέα με εκείνους που έχουμε τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας με εμάς και έλκουμε ανθρώπους στην ίδια φάση με εμάς… Αρα φτιάχνουμε και περιβάλλοντα… τοξικά και πάει λέγοντας.. κοινότητες… κοινωνίες γενιές… και γενιές… και πάμε!… και δεν ΒΓΑΖΟΥΜΕ τίποτα! μη και χάσει η βελονιά βελόνι.
ΤΑ ΒΆΖΟΥΜΕ όλα αυτά και πιστεύουμε ότι έτσι χαλαρώνουμε… καλά χαμπάρια…
Η Χαλάρωση είναι μια φυσική κατάσταση που ενορχηστρώνεται οργανικά και συντονίζεται από το Αυτόνομο Κεντρικό Νευρικό μας σύστημα και πιο ειδικά από το παρασυμπαθητικό μας! δηλαδή από το ΔΕΞΙ ημισφαίριο μας ..και συμβαίνει 24 το 24ωρο ….απλά εμείς δεν είμαστε εκεί για να το βιώσουμε! και είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Έχει όμως έναν ΟΡΟ! …Για να το βιώσεις…. Δεν πρέπει να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ για να βιώσεις … εκεί υστερούμε όλοι! Αρχικά στην κατανόηση… στην αντίληψη …την ωριμότητα… την ευφυΐα… και έπειτα στο βίωμα του ελιξίριου της ζωής μέσα από το ΙΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ να ρέει αστείρευτο σε αφθονία!!
Έχουμε σχεδόν πιστέψει και πείσει τον εαυτό μας ότι ‘’δεν μπορούμε να Χαλαρώσουμε…’’ και έχουμε μπει μαγεμένοι και ματιασμένοι, στην πλάνη αυτής της πεποίθησης… και έχουμε αφεθεί στην λήθη της… έχουμε κατασκευάσει αυτήν την πραγματικότητα και από τον πόνο μας ζητάμε εκδίκηση… πολεμάμε και σκοτώνουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα με το να Στερούμε την κατάσταση αυτή της Χαλάρωσης από την Απλή συνειδητοποίηση της! Και την Στερούμαστε… και με τέτοιο Έλλειμμα… φοβόμαστε μην Χάσουμε πάλι… μη βιώσουμε και πάλι την απώλεια… και Καβατζώνουμε… και βάζουμε… μόνο ΒΑΖΟΥΜΕ και δεν ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Αν απλά πέσεις ξερός κάτω στο πάτωμα …και πάρεις το σχήμα του αστερία… με ανοιχτά χεριά… πόδια… και αφεθείς… πλαδαρέψεις… χυθείς … ολοκληρωτικά χαλαρώσεις… τότε θα βιώσεις ολόκληρο τον γνήσιο εαυτό σου …όταν τα αφήσεις όλα….. τα ΒΓΑΛΕΙΣ… και πάρεις αυτό το ρίσκο! τότε …θα καταλάβεις ότι αυτό που ψάχνεις είναι μέσα σου… όλο το νέκταρ της ζωής ρέει… σε αφθονία μέσα σου …θρέφεσαι από αυτό… θεραπεύεσαι… αποφορτίζεσαι… φορτίζεσαι με ενέργεια… και είσαι ολοκληρωτικά ζωντανός και γνήσιος!…
Αν το βιώσεις ‘’αυτό’’ θα καταλάβεις… πόσο απλά είναι τα πράγματα… και πως μπορείς να είσαι ΠΑΡΩΝ σε αυτή την εκστατική κατάσταση όλη μέρα …ενώ περπατάς… μιλάς …εργάζεσαι σκληρά…. οργανώνεσαι… και ότι άλλο κάνεις…. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ! Ακούγεται Μαγικό! … αλλά τελικά τι είναι αληθινό και τι όχι? το αφήνω σε εσάς… να το εξερευνήσετε… πάντως εύχομαι σε όλους το σπάσιμο της πλάνης… και την συνειδητοποίηση της απλότητας… καθώς και την δύναμη της πρόθεσης και επιλογής για μια ήρεμη και Χαρούμενη Αληθινή ζωή!
ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ
· ΑΝ χαλαρώσεις θα μπορείς να μαθαίνεις γρηγορότερα… και να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα… με αποτέλεσμα θα αυξηθεί η Παραγωγικότητα σου!
· Αναπτύσσεις την ικανότητα Ενσυνειδητότητας σου ( mindfulness), Ενσυναίσθησης και Χαράς.
· Βελτιώνεις την Μνήμη σου.
· Εξισορροπείς το Νευρικό -ορμονικό σου σύστημα.
Γενικά η Χαλάρωση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα σου λειτουργεί! ( νους – σώμα- πνεύμα). Κάνεις θαυμαστά πράγματα που ούτε φαντάζεσαι ότι είσαι ικανός να κάνεις !Όταν το σώμα σου είναι χαλαρό… η αναπνοή σου επιβραδύνεται… το μυαλό σου ησυχάζει… μειώνεται η αρτηριακή σου πίεση και κατανάλωση οξυγόνου… και πολλοί αναφέρουν ότι βιώνουν ευφορία και μια αίσθηση ευμάρειας.
Το ερώτημα είναι κατά πόσο όλα αυτά ορίζουν το Ευ ζην μας?
Σας Περιμένω 12- 5 -2018… και ώρα 20.30…να κλείσουμε μαζί το ΦSpace Gathering Project 2018….και απλά να χαλαρώσουμε ….να εξερευνήσουμε μια πιο γνήσια πραγματικότητα … που είναι ΕΔΩ Διαθέσιμη για όλους εμάς στο ΤΩΡΑ!
Παρακάτω σας γραφώ μερικές από τις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ του ΤΙΠΟΤΑ που χρησιμοποιώ στα ‘’ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ΄΄ … με σκοπό να εμπνεύσω και να τσιγκλήσω όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει μέσα του τι γίνεται ..και πώς να πιστέψει και πάλι ότι ‘’Μόνο Μόνος του Μπορεί να Χαλαρώσει!’’
Εδώ θα υπάρχει λίγος χωροχρόνος Χαλάρωσης και Επαν-απρογραμματισμού μέσα από τις Τεχνολογίες του Τίποτα… με σκοπό οι συμμετέχοντες να Επαν-εκκινήσουν το σύστημα τους και να ενθυμηθούν την θαυμαστή φυσική τους Ικανότητα να Χαλαρώνουν!….για να μπορούν μετά να βιώνουν ‘’αυτή’’ την κατάσταση… συνεχεία… όποτε επιθυμούν… χωρίς να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ!
Οκτώβριος 2018
‘’RE-LAX LABS’’…. workshops and TTC (Teachers Training Course )
RE – SET your self… Re- programme within the Technology Of Nothingness Re -connect with Oneness
‘’ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ΄΄ … Εργαστήρια και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Επαν-εκκίνησε τον εαυτό σου… Επαν- προγραμμάτισου με τις ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ του ΤΙΠΟΤΑ Και Επαν – ενώσου με το ΟΛΟΝ.
· Mindfulness Based Cognitive Behavioural Therapy – Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία βασισμένη στην Εν-συνειδητότητα.
· Self Compassion and Acceptance and Commitment Therapy (ACT )- Αρχές Αυτό Συμπόνιας και Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης
· Relaxation Techniques – Τεχνικές Χαλάρωσης (νου – σώμα-πνευμα)
· Hypnotherapy – Υπνοθεραπεία
· Programming – Προγραμματισμός
· Meditation – Διαλογισμός
· Pranahyama – Πραναγιαμα Ασκήσεις Αναπνοών
· Massage and Pressure Point Therapy – Μάλαξη και πιέσεις σε Μεσημβρινούς.
· Tantra Yoga –Ταντρα Γιόγκα
· Shamanism – Σαμάνικη Παράδοση
· Quantum Psychology – Κβαντική Ψυχολογία
· Alchemy – Αλχημεία
· ‘’Flowidity’’ mind –body – spirit psychodevelopmental system-
‘’Ροικότητα’’ Σύστημα Σωματικό- Ψυχο -συναισθηματικό-διανοητικής Ανάπτυξης
· Floating tank – Δεξαμενή Επίπλευσης
Βίβιαν Καραβάνου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια –
Yoga instructor, Anti – therapist

Αφήστε μια απάντηση